HUMAN STUDIO

Harvard Housing Strategy Plan

HARVARD UNIVERSITY
CABOT HOUSE IMPROVEMENT STRATEGY PLAN

 

Services - Insights | Strategy | Design | Learning
Client - Harvard University
Year - 2018 - Ongoing
Location - Cabot House | Radcliffe Quadrangle | Cambridge, MA

A PHASED IMPROVEMENT STRATEGY BUILT THROUGH
STUDENT INCLUSION AND ENGAGEMENT

In the spring of 2018 HUMAN STUDIO was brought on by Harvard University to design activity optimized student spaces in Cabot House through a phased improvement strategy built on user inclusion and engagement. HUMAN STUDIO is formed around a fully integrated collaboration which engages both practitioner and researcher - that became paramount to the project’s development.

The foundation for the Cabot House Improvement Strategy Plan was a comprehensive data gathering, evaluation, and analysis of existing spaces, different activity patterns, and the needs of students, staff, and faculty. The investigations were conducted on-site through an inclusive mixed-method approach, combining observations, interviewing, surveys and activity mapping with a variety of student engagement sessions and student-on-student investigation activities. This broad approach provided a rich set of data related to space use, student perceptions and experiences, and the social and spatial needs among different user groups at Cabot House.

Research outcomes include an in-depth understanding of activity - and use-patterns within the House, specific user needs, and improvement opportunities throughout the existing structure. These insights form the basis of a full re-structuring of the entire lower level of Cabot House, as well as the design of several zones and spaces focused on providing opportunities for students to engage in social activities within the House.

 

HUMAN STUDIO - 2018